+36 70 44 88 099

Sárvár

Talán sokan emlékeznek a 80-as évek nagyszabású televíziós reklámkampányára, ahol nyugdíjasok virgonckodtak, azt énekelve, hogy „köszönjük néked Sárvár, sárvári termál kristály!”. A dallamos refrénben elhangzó – Büktől mindösszesen 27 km-re található – város azóta az ország egyik legjobban látogatott turisztikai fellegvárává nőtte ki magát. A település idegenforgalmának két legfőbb attrakciója az 1200-as években épült vár és a 2002-ben átadott új, nemzetközi színvonalú Gyógy- és Wellnessfürdő.
Igaz, a reklámban szereplő eredeti kristályt már nem kapni, de mindenképp érdemes ellátogatni a szomszédvárba, hiszen Sárvár ma már sokkal több, mint egy pár napos fürdőváros, sok izgalmat, élményt és aktív időtöltést ígér.

Sárvár

Vas megye második legnagyobb városának évszázados múltját a Rábán átvezető kereskedelmi út határozta meg, valamint az, hogy határ menti elhelyezkedése sokszor kényszerítette őrző-védő szerepre. A védekezés egyik bástyája a város központjában található vár, ami elsősorban a környékről származó Nádasdy családról ismert, amelynek tagjai a törökellenes háborúk magyar hőseihez tartoznak. A várkastély talán az egész ország egyik legépebben megmaradt műemléke, falai között változatos kiállítások szórakoztatják a látogatókat.

Sárvári fürdő

Sárvári fürdő

A megye híres fürdőiről, szívből ajánljuk Sárvárt is!

A város turisztikai szerepe országosan is kiemelkedő, a 2002-ben átadott Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hazánk egyik legnépszerűbb paradicsoma, tökéletesen ötvözi a teljes kikapcsolódást és gyógyulást a szórakozással. A város határán elterülő, egész évben nyitva-tartó fürdőkomplexum két meghatározó részre osztható, melynek segítségével a gyógyulni és szórakozni vágyó vendégek teljesen elkülönülten vehetik igénybe a nekik megfelelő szolgáltatást. Az adrenalin függő kalandorok igényeit extrém fejes-ugró öböl, hullámmedence és szédületes csúszdarendszer szolgálja, de a fürdő határában kiépített mászó- és kalandpályán a száraz terepet kedvelők is megtalálhatják számításaikat.

Bükiként talán meglepő módon, de szívből ajánluk a baráti fürdőt, elsősorban fiatalabb korosztály részére.

A fürdőzésen túl ezernyi apró élményt tartogat még nekünk Sárvár, a település nem csak természeti, hanem jelentős kulturális értékeket is képvisel, kezdve a vallástól egészen az építészetig. A varázslatos városközpont szökőkútja és fényjátéka nem csak a fényképészek kedvelt helye, látványa egészen lenyűgöző vizuális élményt ad.

A központi elhelyezkedés szinte minden fontos látnivaló sajátja, az ország egyik legidősebb növénygyűjteményét felvonultató arborétum és angolkert is pár perces sétával elérhető a várkerttől. Szintén fontos természeti szépsége a fürdővárosnak a Termálfürdő tőszomszédságában elterülő, kilenc hektár kiterjedésű, négy részből álló Csónakázó-tó is, ami egész évben kikapcsolódási lehetőségeket kínál.

Sárvár főtér

Sárvár főtere

Igazán hangulatos történelmi kisváros.

Nádasdy történelmi fesztivál

Nádasdy történelmi fesztivál

A város közkedvelt, országos hírű történelmi fesztiválja.

Az ország TOP10-es desztinációjaként számon tartott fellegvárat nem csak turisztikai és gazdasági sikerei rajzolják fel Magyarország ismertségi és elismertségi térképére, hanem kiemelkedő, rengeteg látogatót vonzó események is köthetők nevéhez.

A Nemzetközi Folklórnapok és a Nádasdy Történelmi Fesztivál mellett a legnagyobb érdeklődés a Simon-Júdás Napi kirakodóvásárt kíséri, melynek hangulata egyértelműen megidézi a középkori vásárok hangulatát, egyúttal az éheseknek is különleges gasztronómiai élményt nyújtva.

A szomszédvár pezsgő programjai, családbarát törekvései és komplex szolgáltatásai által kínál kiutat a szürke hétköznapokból.

Nádasdy Kastély Sárváron

Sárvári Nádasdy Kastély

 27 km – 27 perc

Bük - Sárvár útvonal

Olvasta már?

Kőszeg

Magyarország talán egyik leghangulatosabb kisvárosa és az őt övező hegyvonulat mindössze 20 km-re fekszik Büktől. A vasi ékszerdoboz nemzeti örökséggé nyilvánított történelmi belvárosa rengeteg...

Vizitúra a Rábán

Az elmúlt pár esztendőben ugrásszerűen megemelkedett a „vízi-vándorok” és „vízi kalandorok” száma Európában. Táboruk tagjai szinte minden „vizet” felkeresnek, a zúgó, rohanó hegyi vadvízektől kezdve...

Körmend

A második honalapítónak ismert IV. Béla király - felismervén a határszéli település gazdasági fontosságát - több, mint 750 esztendeje emelte városi rangra Körmendet. A magyarországi kosárlabda...

A sógorok: Kisvárosok Ausztriában

Az egykor hazánkhoz tartozó Őrvidék/Burgenland Ausztria legkeletibb tartománya, meseszép várairól és csodálatos kisvárosairól híres, melyeket nagyon könnyen elérhetünk, többségük az osztrák–magyar...

Fertőd – Esterházy kastély

„Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem” - hangzott el 300 esztendővel ezelőtt az a mondat, mely jegyében megépült a Büktől 35 km-re található Fertőd városában az ország legnagyobb és...