Bükfürdő

Idővonalon Bükfürdő

Bükfürdő Thermal & Spa

„Az orvos kezel, a természet gyógyít” – talán ez a régi latin eredetű aforizma minden olyan lényegi információt magában foglal, ami miatt érdemes ellátogatni az ország egyik legszebb és legnagyobb fürdőjébe.

A „négyévszakos” komplexum szolgáltatásai szorosan fonódnak egymásba – tökéletes harmóniát teremtve. Talán nem nagy túlzás kijelenteni, hogy a 14 hektáros területtel rendelkező Büki Gyógyfürdő szinte minden generáció számára élményeket és felüdülést tartogat.

Ha a legnagyobb büszkeségeket keressük, akkor egyértelműen a gyógyvízre és a strandfelületre kell figyelmünket fordítani. A Szent Kelemen forrásból feltörő gyógyító hatású víz kimagaslóan magas oldott ásványianyag-tartalma nem csak hazánkban, hanem egész Európában kuriózumnak számít. Kedvező hatása mind a prevencióban, mind a betegségek kezelésében és a rehabilitációs folyamatokban is előnyös, s talán legnagyobb különlegessége, hogy magas alkalikus tartalma miatt ivókúraként is gyógyító hatással bír az emésztést érintő betegségek kezelésében.
Több kül- és beltéri medencében is élvezhetjük a gyógyvíz jótékony hatását, de itt érdemes megemlíteni, hogy Bükfürdő már nem „csak egy gyógyfürdő”. Az ősfás – gyönyörűen parkosított – strandfelület a helyiek másik nagy büszkesége, emellett különböző élmény- és sportmedencék, csúszdák és különleges vízi attrakciók várják az élményhajhászokat. Természetesen az időjárás viszontagságai ellen is van itt megoldás, hiszen hűvösebb, vagy esős időszakban a fedett fürdő jelent biztonságot. Az élménymedencék és gyógymedencék pezsgése mellett a tökéletes harmónia jegyében különleges pihenő zónák is szolgálják a vendégek kényelmét.

Az egészségmegőrzés természetesen nem csak a fürdőzésben merül ki, hiszen rengeteg egyedülálló szolgáltatás gazdagítja a fürdő palettáját. A „hétköznapi” gyógy- és relax masszázsok széles választéka mellett egészen egzotikus kezelések is elérhetőek a szépülés és feltöltődés könnyed elérése érdekében. A megújult belső rész egyik legkeresettebb szolgáltatása az a hatalmas szaunavilág, mely már több világbajnoki résztvevő szaunamestert is kinevelt. A tíz különböző kül- és beltéri kabinnal büszkélkedő park nem mindennapi szaunaszeánszoknak biztosít helyszínt. A felöntések jótékony hatással bírnak egészségünkre, mondhatni kényeztetik a testet és a lelket.

Talán az előző sorokból teljesen kiderült, hogy a néhai árokfürdőből felcseperedő Bükfürdő Thermal & Spa európai színvonalú szolgáltatásaival, hatalmas zöldövezetével és több, mint 5000 négyzetméternyi vízfelülettel egy minden igényt kielégítő – országos hírű nyaralóhellyé nőtte ki magát. A századforduló derekán oly hangzatos szlogen a mai napig megállja helyét:

„Évi közel egy millió látogató nem tévedhet!”

A 14 hektárnyi ősfás parkterületen fekvő – 60 éves múlttal büszkélkedő komplexum – 34 medencével, azaz több, mint 5 800 négyzetméternyi vízfelülettel garantálja az élményteli pihenés és felfrissülés lehetőségét. A „négy évszakos” Bükfürdő Thermal & Spa minden generáció számára tökéletes megoldást kínál, legyen szó akár a gyógyvízzel töltött medencékről, élményelemekről, csúszdakomplexumról vagy az exkluzív szaunavilágról. Természetesen a mozgás szerelmesei sem csalódhatnak, rájuk strandröplabda- és strandfocipálya és megannyi animációs program vár. Míg a legkisebbeket gyermekfoglalkozások és a játszóház lefoglalja, addig a szülők és nagyszülők sziesztázhatnak a pihenőterekben.
Az egészségmegőrzés és állapotjavítás érdekében különleges kezeléseket vehetnek igénybe a Medical Wellness központban, melyek preventív és rehabilitáló hatása megkérdőjelezhetetlen…

Bükfürdő története

Amikor 1957-ben a település határában kőolaj helyett gyógyvíz tört fel, még senki se gondolta volna, hogy micsoda kincsre leltek a helyiek és mekkora változásokat fog majd hozni Bük életébe ez az alkáli hidrogénkarbonátos csoda. Az azóta eltelt több, mint hatvan esztendő viszont sikeresen választ adott szinte minden fel nem tett kérdésre, hiszen az ország második legnagyobb fürdőkomplexuma „nőtt fel” egy puszta véletlennek köszönhetően. Hosszú évek megfeszített munkája, szisztematikus tervezése és üzemeltetése eredményeként – megújult nevén – a Bükfürdő Thermal & Spa az ország egyik legkomplexebb vizes élményeket nyújtó fürdőjévé vált.

Bükfürdő Thermal & Spa térképe:

Bükfürdő Thermal & Spa - térkép

Az aktuális belépőjegyekről és nyitva-tartásról a fürdő honlapján találhat információkat: https://www.bukfurdo.hu/