Büki programok

A kisváros pezsgő életéhez legalább oly mértékben tartoznak hozzá a fesztiválok és kulturális programok, mint a fürdőkomplexum nyújtotta állandó szolgáltatások és lehetőségek. Nyaranta többször is megtelik élettel a gyógyfürdő parkolója, s megannyi sztárvendég próbál felejthetetlen hangulatot varázsolni a többezres tömeg szórakoztatása érdekében.
Talán mind közül kiemelkedik a mára már országos jelentőségű rendezvénnyé avanzsáló Gyógybor Napok, mely hazánk egyik legnagyobb és legfelkapottabb gasztrofesztiválja. A júliusi főszezont színesítő csődületet minden esztendőben valamilyen speciális tematika köré szervezik, a koncertek mellett élményfőzések is ámulatba ejtik a nagyérdeműt. Mindenki megtalálja a kedvére való műfajt, fiatal, idős, gyermek, rocker és jazz-kedvelő egyaránt. De azok sem maradnak program nélkül, akik az autentikus magyar zenét és táncot kedvelik mindenek előtt.

Foto: Csepregi Tibor

Foto: Csepregi Tibor

Az ország legjobb hagyományőrző zenekarai lépnek fel a fürdőváros már hagyományos Etno-folk forgatag programjában, ami szintén hatalmas népszerűségnek örvend a nyaralók körében. A kézműves portékákat és finomságokat kínáló standok között andalogva szinte mindenkit megérint és magával ragad a hamisítatlan „kulturwellness”.
Az említett forgatag mellett továbbra is a nyár egyik fénypontja a kézikaszás aratóbemutató, mely színes felvonulással és kézműves vásárral várja a látogatókat.

Minden év márciusától egészen októberig a pénteki napokon a helyi és környékbeli termelők követelnek figyelmet magunknak, hiszen a fürdő tőszomszédságában található Termelői piacon kínálják portékájukat. Az érdeklődők nem csak nézelődhetnek, hanem megkóstolhatják és akár otthonukba is vihetik a környék ízeit.

A fesztiválokon túl számos attrakció várja még a fürdőváros látogatóit. A helyi turisztikai egyesület kerékpár- és nordic walking túrák levezénylésével igyekszik a környék látványosságait bemutatni, míg a város központjában – a Park Hoteltől mindösszesen egy percnyire található – Átrium szabadtéri színpada szolgál helyszínéül megannyi színi előadásnak, vagy akár koncerteknek is.
A szintén egy perces sétára elhelyezkedő Művelődési Ház pedig nagy népszerűségnek örvendő előadók kedvelt helye, szezononként több humorista, kalandor és szakelőadó is elkápráztatta már itt a közönséget.

Fő témánkkal kapcsolatban mindenképp érdemes szót ejteni a fürdőkomplexumról is, ahol számos animációs program – vízi torna, csúszda- és sportversenyek – várják a strandolókat.

Foto: Csepregi Tibor

Foto: Csepregi Tibor

Olvasta már?

Gyógy-Bor Napok 2023

A post Covid időszak egyik legjobb híre, hogy 2023-ban ismételten megrendezésre kerül a Gyógy-Bor Napok gasztrofesztivál Bükfürdőn, egészen pontosan 2023. július 17-én startol a megújult Fürdő...

Evangélikus templom

A reformáció a XVI. század első évtizedeiben látványos változásokat hozott az addig egységesnek látszó valláskultúrában, s hihetetlenül gyorsan terjedt Európa nyugati részén. Az új szemlélet hamar...

Velemi Gesztenyenapok 2022

Gyere Velem! Az idei évben október 15-16. között kerül megrendezésre a Velemi Gesztenyenapok, a környék egyik leghangulatosabb, leglátogatottabb szabadtéri eseménye. A hagyományokhoz híven a...

Kneipp Park és organikus pont

Az ember testét és lelkét csak egységben lehet gyógyítani – vélekedett Sebastian Kneipp katolikus német pap a XIX. században. A róla elnevezett kúra alapjai adtak ihletet a Kneipp Park...

Vizitúra a Rábán

Az elmúlt pár esztendőben ugrásszerűen megemelkedett a „vízi-vándorok” és „vízi kalandorok” száma Európában. Táboruk tagjai szinte minden „vizet” felkeresnek, a zúgó, rohanó hegyi vadvízektől kezdve...
Park Hotel szavazás - Dunántúli döntő popup