Büki programok

A kisváros pezsgő életéhez legalább oly mértékben tartoznak hozzá a fesztiválok és kulturális programok, mint a fürdőkomplexum nyújtotta állandó szolgáltatások és lehetőségek. Nyaranta többször is megtelik élettel a gyógyfürdő parkolója, s megannyi sztárvendég próbál felejthetetlen hangulatot varázsolni a többezres tömeg szórakoztatása érdekében.
Talán mind közül kiemelkedik a mára már országos jelentőségű rendezvénnyé avanzsáló Gyógybor Napok, mely hazánk egyik legnagyobb és legfelkapottabb gasztrofesztiválja. A júliusi főszezont színesítő csődületet minden esztendőben valamilyen speciális tematika köré szervezik, a koncertek mellett élményfőzések is ámulatba ejtik a nagyérdeműt. Mindenki megtalálja a kedvére való műfajt, fiatal, idős, gyermek, rocker és jazz-kedvelő egyaránt. De azok sem maradnak program nélkül, akik az autentikus magyar zenét és táncot kedvelik mindenek előtt.

Foto: Csepregi Tibor

Foto: Csepregi Tibor

Az ország legjobb hagyományőrző zenekarai lépnek fel a fürdőváros már hagyományos Etno-folk forgatag programjában, ami szintén hatalmas népszerűségnek örvend a nyaralók körében. A kézműves portékákat és finomságokat kínáló standok között andalogva szinte mindenkit megérint és magával ragad a hamisítatlan „kulturwellness”.
Az említett forgatag mellett továbbra is a nyár egyik fénypontja a kézikaszás aratóbemutató, mely színes felvonulással és kézműves vásárral várja a látogatókat.

Minden év márciusától egészen októberig a pénteki napokon a helyi és környékbeli termelők követelnek figyelmet magunknak, hiszen a fürdő tőszomszédságában található Termelői piacon kínálják portékájukat. Az érdeklődők nem csak nézelődhetnek, hanem megkóstolhatják és akár otthonukba is vihetik a környék ízeit.

A fesztiválokon túl számos attrakció várja még a fürdőváros látogatóit. A helyi turisztikai egyesület kerékpár- és nordic walking túrák levezénylésével igyekszik a környék látványosságait bemutatni, míg a város központjában – a Park Hoteltől mindösszesen egy percnyire található – Átrium szabadtéri színpada szolgál helyszínéül megannyi színi előadásnak, vagy akár koncerteknek is.
A szintén egy perces sétára elhelyezkedő Művelődési Ház pedig nagy népszerűségnek örvendő előadók kedvelt helye, szezononként több humorista, kalandor és szakelőadó is elkápráztatta már itt a közönséget.

Fő témánkkal kapcsolatban mindenképp érdemes szót ejteni a fürdőkomplexumról is, ahol számos animációs program – vízi torna, csúszda- és sportversenyek – várják a strandolókat.

Foto: Csepregi Tibor

Foto: Csepregi Tibor

Olvasta már?

Kemenesalja és Celldömölk

Az elmúlt esztendőkben rohamosan fejlődő Kemenesalja fővárosa egy fél órás utazással közelíthető meg Bükről. Aki nem szereti a tumultust és a nyüzsgést, annak ideális választás lehet a város...

Szombathely

A vasi fürdővárostól 30 perces autózás után juthatunk el a megyeszékhelyre, mely módfelett gazdag történelmi, elsősorban római kori emlékekben. Egyértelműen a város leghíresebb attrakciója az a...

Széchenyi Park

Bük legújabb látványossága a Park Hoteltől mindössze három perces sétára – a városháza előtt – a Széchenyi parkban található „idősíkok” képzőművészeti alkotás, mely a város 750 éves évfordulójára...

Ökomenikus kápolna

2003-ban szentelték fel a Bükfürdőn található Ökumenikus kápolnát, mely az ország egyetlen nem egyházi, hanem alapítványi kézben lévő kápolnája. Az építtető Jezierski Lászlóné – Kati néni – a...

A sógorok: Vártúrák Ausztriában

Az időutazók és aktív kirándulók részére összeválogattunk pár csodálatos, meghódítandó várat Bük közelségében, melyek felkeresése akár egy egész hétvégét kitöltő program is lehet. A háborítatlan...