Sárvár

Vas megye második legnagyobb városának évszázados múltját a Rábán átvezető kereskedelmi út határozta meg, valamint az, hogy határ menti elhelyezkedése sokszor kényszerítette őrző-védő szerepre. A védekezés egyik bástyája a város központjában található vár, ami elsősorban a környékről származó Nádasdy családról ismert, amelynek tagjai a törökellenes háborúk magyar hőseihez tartoznak. A várkastély talán az egész ország egyik legépebben megmaradt műemléke, falai között változatos kiállítások szórakoztatják a látogatókat.

A város turisztikai szerepe országosan is kiemelkedő, a 2002-ben átadott Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hazánk egyik legnépszerűbb paradicsoma, tökéletesen ötvözi a teljes kikapcsolódást és gyógyulást a szórakozással. A város határán elterülő, egész évben nyitva-tartó fürdőkomplexum két meghatározó részre osztható, melynek segítségével a gyógyulni és szórakozni vágyó vendégek teljesen elkülönülten vehetik igénybe a nekik megfelelő szolgáltatást. Az adrenalin függő kalandorok igényeit extrém fejes-ugró öböl, hullámmedence és szédületes csúszdarendszer szolgálja, de a fürdő határában kiépített mászó- és kalandpályán a száraz terepet kedvelők is megtalálhatják számításaikat.

Sárvári furdő
Sárvár főtér

A fürdőzésen túl ezernyi apró élményt tartogat még nekünk Sárvár, a település nem csak természeti, hanem jelentős kulturális értékeket is képvisel, kezdve a vallástól egészen az építészetig. A varázslatos városközpont szökőkútja és fényjátéka nem csak a fényképészek kedvelt helye, látványa egészen lenyűgöző vizuális élményt ad. A központi elhelyezkedés szinte minden fontos látnivaló sajátja, az ország egyik legidősebb növénygyűjteményét felvonultató arborétum és angolkert is pár perces sétával elérhető a várkerttől. Szintén fontos természeti szépsége a fürdővárosnak a Termálfürdő tőszomszédságában elterülő, kilenc hektár kiterjedésű, négy részből álló Csónakázó-tó is, ami egész évben kikapcsolódási lehetőségeket kínál.

Az ország TOP10-es desztinációjaként számon tartott fellegvárat nem csak turisztikai és gazdasági sikerei rajzolják fel Magyarország ismertségi és elismertségi térképére, hanem kiemelkedő, rengeteg látogatót vonzó események is köthetők nevéhez. A Nemzetközi Flórklórnapok és a Nádasdy Történelmi Fesztivál mellett a legnagyobb érdeklődés a Simon-Júdás Napi kirakodóvásárt kíséri.

nádasdy történelmi fesztivál sárvár
A szomszédvár pezsgő programjai, családbarát törekvései és komplex szolgáltatásai által kínál kiutat a szürke hétköznapokból.