Titkok a konyhából

Kedves Olvasó! Örömmel tájékoztatunk, hogy bemerészkedtünk a színfalak mögé, egészen a konyha legmélyebb bugyráig… ahol Lili és Ádám már izgatottan várta kérdéseinket. Na jó, nem füllentünk ekkorát, órákig bújócskáztunk, mire a nagy sürgés-forgás közepette válaszra sikerült bírni Őket, de talán megérte!

Mióta erősítitek a Hordó konyháját?

Ádám: Tavaly novemberben kezdtünk itt dolgozni, azaz már lassacskán fél esztendeje tevékenykedünk a Hordó Étteremben.

Hogy érzitek nálunk magatokat?

Ádám: Egész jól beilleszkedtünk, jó a hangulat itt hátul. Nem titok, hogy azon túl, hogy egy műszakban dolgozunk, mi a hétköznapi életben is egy párt alkotunk. Több, mint öt esztendeje találkoztunk az előző munkahelyünkön és azóta is tart a kapcsolatunk. Szerintem tökéletesen tudunk együtt működni, már előre ismerem Lili gondolatait, persze azért néha össze tudunk kapni szakmai dolgokon. A szakvizsgám után egyből szakácsként helyezkedtem el, immáron 9 éve tevékenykedek a szakmában és úgy néz ki, hogy a konyhában mindkét oldalról rám talált a szerelem, hisz nagyon szeretem azt, amit csinálok és a páromat is ebben a közegben ismertem meg.

Lili: Tényleg jó itt lenni, nagyon sokat tanultunk a kezdés óta, de úgy érzem, hogy mi is tudtunk új színt vinni a konyha életébe. Én alapvetően a cukrász pályára készültem és ez is volt az első végzettségem, de a későbbiek során úgy gondoltam, hogy kitanulom a főzés tudományát. Talán ennek köszönhetően találkoztam Ádámmal, így abszolút jó döntésnek bizonyult.

Ha már mindketten szakácsok vagytok, akkor otthon ki főz?

Ádám: Mindketten otthonosan mozgunk a konyhában, de talán felém billen a mérleg ebben a tekintetben. Amikor időm engedi, új ízekkel és ételekkel kísérletezek. A hobbijaim közé tartozik a horgászat és természetesen ennek hozománya, a halételek.

Lili: Azért természetesen én is főzök és nem csak vendégként jelenek meg a saját konyhánkban. Nagyon szeretek sütni is (nagyon finom tortákat csinál – a szerk.).

Milyen egy tökéletes fogás?

Ádám: Gyönyörű. De ez nem elég. A látványnak, illatnak, íznek, színnek a tökéletes összhangjára törekszünk, az egésznek harmóniát kell sugároznia. Egy étteremből csak elégedetten távozhat a vendég, így mindent megteszünk azért, hogy mindenki ugyanazt kapja. Felőlem jöhet az AC/DC is, nálam mindenki egyformán király.

Lili: A vendéglátás szép szó, hiszen szerepel benne az, hogy vendég. Épp ezért törekszünk arra, hogy mindig a legjobb és legfrissebb ételek kerüljenek ki a kezünk alól. Szerintem mindketten igényesek vagyunk a munkánkra és nagy örömmel szokott minket eltölteni, amikor a felszolgáló kollégák dicsérő szavakat hoznak „vissza”, természetesen üres tányérok kíséretében.

 

Olvasta már?

Pinka szurdok

Pár évvel ezelőtt elterjedt az Egyesült Államokban az a nézet, ha valaki jó étterembe kívánkozik, ne a Tripadvisor ajánlásait vegye figyelembe, hanem a Foursqare jelzéseire hallgasson. A két...

Elégedett vendégeink

Nem is oly rég, 2022. év augusztusában köszönthettük a Park Hotel első vendégeit. Tényleg nem kell sokat visszautaznunk az időben, pár hónap távolságából is emlékszünk az első elismerő tekintetekre,...

Funcity

2022. nyarán nyitotta meg kapuit Bükfürdő legújabb, Magyarországon egyedülálló szórakoztató központja, a korábbi konferencia központ helyén megépült Funcity. Az Európában is különlegességnek számító...

A környék ízei karnyújtásnyira

Bük - Bükfürdő egyik legnépszerűbb attrakciója az idestova nyolc esztendeje életre keltett Termelői piac. A Park Hoteltől mindössze három perces autóútra található vásáron kizárólag olyan portékákat...

Tökéletes kikapcsolódás: wellness és olvasás

Az őszi szeszélyes időjárás gyakran űzi az embereket a négy fal közé, ilyenkor előtérbe kerül sokak kedvenc hobbija, az olvasás. Arra gondoltunk, hogy összegyűjtünk pár érdekes olvasmányt, mely még...