Titkok a konyhából
Kedves Olvasó! Örömmel tájékoztatunk, hogy bemerészkedtünk a színfalak mögé, egészen a konyha legmélyebb bugyráig… ahol Lili és Ádám már izgatottan várta kérdéseinket. Na jó, nem füllentünk ekkorát, órákig bújócskáztunk, mire a nagy sürgés-forgás közepette válaszra sikerült bírni Őket, de talán megérte!
Mióta erősítitek a Hordó konyháját?
Ádám: Tavaly novemberben kezdtünk itt dolgozni, azaz már lassacskán fél esztendeje tevékenykedünk a Hordó Étteremben.
Hogy érzitek nálunk magatokat?
Ádám: Egész jól beilleszkedtünk, jó a hangulat itt hátul. Nem titok, hogy azon túl, hogy egy műszakban dolgozunk, mi a hétköznapi életben is egy párt alkotunk. Több, mint öt esztendeje találkoztunk az előző munkahelyünkön és azóta is tart a kapcsolatunk. Szerintem tökéletesen tudunk együtt működni, már előre ismerem Lili gondolatait, persze azért néha össze tudunk kapni szakmai dolgokon. A szakvizsgám után egyből szakácsként helyezkedtem el, immáron 9 éve tevékenykedek a szakmában és úgy néz ki, hogy a konyhában mindkét oldalról rám talált a szerelem, hisz nagyon szeretem azt, amit csinálok és a páromat is ebben a közegben ismertem meg.
Lili: Tényleg jó itt lenni, nagyon sokat tanultunk a kezdés óta, de úgy érzem, hogy mi is tudtunk új színt vinni a konyha életébe. Én alapvetően a cukrász pályára készültem és ez is volt az első végzettségem, de a későbbiek során úgy gondoltam, hogy kitanulom a főzés tudományát. Talán ennek köszönhetően találkoztam Ádámmal, így abszolút jó döntésnek bizonyult.
Ha már mindketten szakácsok vagytok, akkor otthon ki főz?
Ádám: Mindketten otthonosan mozgunk a konyhában, de talán felém billen a mérleg ebben a tekintetben. Amikor időm engedi, új ízekkel és ételekkel kísérletezek. A hobbijaim közé tartozik a horgászat és természetesen ennek hozománya, a halételek.
Lili: Azért természetesen én is főzök és nem csak vendégként jelenek meg a saját konyhánkban. Nagyon szeretek sütni is (nagyon finom tortákat csinál – a szerk.).
Milyen egy tökéletes fogás?
Ádám: Gyönyörű. De ez nem elég. A látványnak, illatnak, íznek, színnek a tökéletes összhangjára törekszünk, az egésznek harmóniát kell sugároznia. Egy étteremből csak elégedetten távozhat a vendég, így mindent megteszünk azért, hogy mindenki ugyanazt kapja. Felőlem jöhet az AC/DC is, nálam mindenki egyformán király.
Lili: A vendéglátás szép szó, hiszen szerepel benne az, hogy vendég. Épp ezért törekszünk arra, hogy mindig a legjobb és legfrissebb ételek kerüljenek ki a kezünk alól. Szerintem mindketten igényesek vagyunk a munkánkra és nagy örömmel szokott minket eltölteni, amikor a felszolgáló kollégák dicsérő szavakat hoznak „vissza”, természetesen üres tányérok kíséretében.